4 vinkkiä kiintolevyn käyttöiän maksimoimiseksi

Tietokoneen kiintolevyä pidetään tietokoneen heikoimpana mutta tärkeimpänä osana. Se on hauras siinä mielessä, että se voi kuolla, jos et huolehdi siitä, ja se on tärkeä, koska se sisältää kaikki tarvittavat tiedot, jotka olet tallentanut tietokoneellesi. Jos aiot maksimoida kiintolevyn käyttöiän, sinun on noudatettava alla olevia vinkkejä.

Muista, miten tallennat tiedostosi

Kiintolevy kirjoittaa tiedostoja siten, että tiedot pirstoutuvat pieniksi paloiksi. On ymmärrettävä, että mitä enemmän tiedostoja tallennat asemaan, sitä täydellisemmäksi se lisää, mikä lisää sirpaleisuutta. Lisääntynyt pirstoutuminen voi lisätä tietokoneesi käyttöaikoja, mikä vaikeuttaa tiedostojen avaamista ja pääsyä niihin uudelleen. Pidä tietosi turvassa vähentämällä pirstoutumista. Tämä on yksi tapa maksimoida myös kiintolevyn käyttöikä.

Käytä luotettavaa virtalähdettä

Kiintolevy muuttuu hauraaksi, kun se altistuu sähköhäiriölle. Jälkimmäinen voi tapahtua useista eri lähteistä aina väärästä johdotuksesta ja vanhasta virtalähteestä virtapiikkiin ja salamaniskuun. Mikä tahansa näistä tapahtumista tekee kiintolevyn hauraammaksi ja siitä tulee alttiimpi vaurioille. Tämä lisää myös mahdollisuuksia tietojen menettämiseen.

Mitä tässä tapauksessa on tehtävä kiintolevyn käyttöiän maksimoimiseksi? On suositeltavaa investoida keskeytymättömään virtalähteeseen tai UPS: ään. Voit myös valita erittäin luokiteltuja suojattuja tehopalkkeja. Nämä laitteet voivat auttaa suojaamaan kiintolevyä useimmissa tapauksissa. Lisäksi on erittäin tärkeää sammuttaa tietokone aina, kun et käytä niitä. Se auttaa myös käyttämään virransäästötilaa.

Kiintolevyn terveyttä kannattaa seurata

Nykyään kiintolevyt sisältävät tekniikkaa, joka auttaa estämään odottamattomia kaatumisia tulevaisuudessa. Tätä tekniikkaa kutsutaan nimellä Self Monitoring Analysis and Reporting Technology tai SMART. Tämän tekniikan käyttäminen ja sen yhdistäminen kaikkiin muihin tarvittaviin varotoimiin pitää kiintolevyn terveenä. On tärkeää seurata levyn kuntoa ja suorituskykyä säännöllisesti, jos aiot estää tietojen menetyksen tulevaisuudessa.

Käsittele tietokonetta varovasti

Kiintolevyjä pidetään tietokoneen herkimmin osina. Tästä seuraa, että sinun on käsiteltävä sitä varoen. Mikä tahansa tietokoneen huolimaton käyttö vahingoittaa kiintolevyä ja johtaa lopulta epäonnistumiseen tai pahimmassa tapauksessa kuolemaan.

Kiintolevyn käyttöiän pidentäminen on mahdollista edellä mainituilla avainvinkeillä. Jos kiintolevysi on todella häviämässä, eli et voi enää palauttaa sitä tavalliseen toimintatilaansa, voit aina harkita tiedostojen varmuuskopiointia. On varmasti monia asioita, joita voit hyödyntää tietojen palauttamisessa, ja investointi joihinkin muihin kiintolevytyyppeihin on loistava ratkaisu.