Kuinka tekniikka tekee elämästä kotona hämmästyttävää

Rakastan tekniikkaa tässä: yksinkertaisesti siksi, että se kehittyy jatkuvasti, voimme olla varmoja siitä, että elämämme paranee entisestään ilman, että meidän on tehtävä mitään sen varmistamiseksi. Ajattele sitä. Laitteellesi on asennettu Android, ja se tarkoittaa, että saat siihen uusia päivityksiä aina, kun ne julkaistaan. Sinun ei tarvitse käyttää rahaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään – ja voit kuitenkin nauttia yhä hienostuneemmasta ja virtaviivaisemmasta kokemuksesta ajan myötä.

Sama pätee matkapuhelimeesi. Jos sinulla on sopimus, joka sallii sen, voit päivittää muutaman vuoden välein kuluttamatta paljon rahaa ja saada eksponentiaalisesti tehokkaamman laitteen joka kerta. Tekniikka parantaa elämää miljoonalla muulla tavalla, joten jos tunnet olosi stressaantuneeksi, mieti, miten tämä muuttaa elämäsi – taattu – lähitulevaisuudessa.

Ja missään tämä ei tule olemaan havaittavampaa kuin kotona. Lue, niin näemme joitain parhaita tapoja, joilla tekniikka tekee elämästäsi kotona todella hämmästyttävän.

VR

Tämä on se suuri. Virtuaalitodellisuustekniikka ja siihen liittyvät tekniikat tekevät hitaasti elämästä kodissasi yhä fantastisempaa.

Kuvitellaan esimerkiksi skenaario, jossa seinät kaksinkertaistuvat näytöiksi – mikä todennäköisesti tapahtuu lähitulevaisuudessa. Nyt sinulla on mahdollisuus muuttaa seinien ulkonäköä välittömästi ja muuttaa siten kodin tunnelmaa kokonaan. Sama pätee todennäköisesti ikkunoihisi, joten lyhyesti sanottuna voit muuttaa näkemyksesi haluamaksesi.

Joten ulkona sataa ja kurjaa ja tunnet olosi hieman stressaantuneeksi… Napsauta kytkintä ja yhtäkkiä sinusta tuntuu kuin olisit ulkona aurinkoisella rannalla. Tai voit katsoa ikkunasta ulos ja nähdä kauniin vesiputouksen.

Tulevaisuudessa, kun meillä on virtuaalitodellisuuskuulokkeet, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa huoneidemme esineiden kanssa, voit liukua Oculus 17 -laitteellesi ja nähdä huoneesi muuttuneen Havaijin rannalle ja sohvasi riippumattoksi. Tai entä jos makaat matolla erämaassa tähtien alla, jos haluat mieluummin haluamasi kirjan kanssa (joka on tarpeeksi salaperäisesti laminoitu tarpeeksi luettavaksi)? Nyt voit rentoutua illalla.

Viestintä

Voit jo Skype -palvelun Xbox One -laitteellasi pelata tietokonepeliä, mutta tämä on vasta alkua. Kun VR on lähellä ja sinulla on näytöt kaikilla seinilläsi, voit pitää yhteyttä ystäviin ja perheeseen missä tahansa olet melkein kuin he olisivat samassa huoneessa kanssasi. Onko tämä tietysti siunaus vai kirous, riippuu siitä, kuinka seurallinen olet…

Tunnelma

Jopa maailman realistisimmilla grafiikoilla VR ei huijaa sinua luulemaan, että olet rannalla, ellet tunne myös aurinkoa kasvoillasi. No, tulevaisuudessa on hyvin todennäköistä, että koti pystyy tekemään tämän. Kuvittele, että sinulla on surround -ääni, joka toistuu huoneesi jokaisesta kulmasta.

Hyvästi kotitöille

Tietenkin tässä hyperfuturistisessa kodissa sinun ei myöskään tarvitse tehdä kotitöitä. Meillä on jo robotti -imurit ja tavarat, eikä ole suuri ajatus kuvitella, että tämä tekniikka voitaisiin pian yhdistää drone -tekniikkaan sen varmistamiseksi, että kotimme pystyy toimimaan jatkuvasti.

Sitten on se “esineiden internet”, joka varmistaa, että jääkaapimme tilaa enemmän maitoa, kun loppumme (joka toimitetaan myös droneilla satunnaisesti) ja että kukat kastavat itsensä. Sinun ei tarvitse koskaan siivota kotiasi uudelleen, ja sen sijaan voit vain rentoutua trooppisella rannallasi. Se on aika upea tulevaisuus.