Remontoi kotisi viihtyisämmäksi helposti

Kotona viihtyminen on tärkeää ja siihen kannattaakin panostaa. Taitava nikkaroija remontoi pienet tai jopa isompiakin remontteja itse. Remonttia tehdessä kannattaa muistaa maltti ja huolellisuus, näin saat parempaa lopputulosta aikaiseksi ja virheiden määrä pienenee huomattavasti. 

Hanki sopivat välineet ja suunnittele huolela

Remontissa, kuten muussakin isommassa rakentamisessa kannattaa muistaa huolellinen suunnittelu ja oikeiden välineiden hankinta. Suunnittelun avulla varaudutaan mahdollisiin ongelmiin, saadaan hankittua materiaaleja juuri oikea määrä, voidaan aikatauluttaa vaiheet hyvin ja pystytään huomioimaan rahan tarve. 

Suunnittelussa on hyvä ottaa avuksi esimerkiksi sisustussuunnittelija ja rakennusmies, jolloinka mahdolliset sudenkuopat ja karikot on vältettävissä. Heillä on yleensä valtavasti osaamista erilaisista tilanteista, kuten standardimitoista eroavista kalusteista tai eri aikakausien tyypillisistä rakenteista. He voivat myös kertoa ovatko esimerkiksi vannekoneet, sahat ja muut rakennustarvikkeet tarpeellisia remontin toteuttamiseen.

Muista värit

Kodin väritys on tärkeää viihtymisen kannalta ja kannattaakin kiinnittää huomiota sekä omiin lempiväreihin, että kodin muuhun sisustukseen. Liian synkät ja harmaat tai tummat värit voivat tehdä tilasta epämiellyttävän ja viihtyisyys laskee remonttia edeltävää alemmaksi. 

Vaaleat ja raikkaat värit tuovat yleensä rentoa ja mielekästä tunnelmaa olemiseen. Vaaleat värit ovat piristäviä ja tuovat mielekkyyttä tiloihin. Näin voit värien avulla edesauttaa viihtymistä tiloissa, jotka muuten eivät välttämättä tunnu niin mielekkäältä.

Suunnittelija ja asiantuntija avuksi. Sisustussuunnittelija on tuttu käsite monille ja sitä kannattaakin käyttää tai ainakin konsultoida, jotta voisi varmistua onko järkevää toteuttaa juuri sitä visiota, joka on harkinnassa. Sisustussuunnittelijat on koulutettu ymmärtämään mitä asiakas haluaa ja kehittämään sitä paremmaksi, näin ollen visiostasi on mahdollista saada sisustussuunnittelijan avulla huomattavasti parempi lopputulos aikaiseksi.

Valitse kestävät materiaalit

Materiaaleja valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota työstettävyyteen, kestävyyteen ja laatuun ja kuunnella ammattilaisten mielipidettä. Materiaalit eroavat toisistaan hyvinkin paljon ja eri tilanteissa käyttäytyvät toisistaan eroavasti ja mahdollisesti kestävät vähemmän aikaa. Nämä erot kannattaa asiantuntijoilta varmistaa ennen lopullista hankintapäätöstä. 

Luonnonmateriaalit ovat kestäviä, laadukkaita ja helposti puhtaana pidettäviä. Luonnonmateriaaleja valittaessa kannattaa huomioida niiden uniikkius, eli esimerkiksi kivestä veistettyjen lattialaattojen kuviointi on jokaisessa laatassa omanlaisensa ja kuvioiden tekeminen saattaa olla vaikeampaa, kuin sapluunalla tehtyjen muotojen.

Budjetoi hyvin 

Remonttia suunnitellessa kannattaa aina muistaa budjetoida hyvin, jotta olet varma paljonko olet valmis käyttämään rahaa tai remonttiin on varaa laittaa. Budjettia tehdessä kannattaa laskeskella tarvittavien tarvikkeiden keskihintaa ja lisätä siihen noin 10%:n ylimääräinen vara, esimerkiksi rikkoutuvien, puuttuvien tai liian pienien määrien takia. Näin varmistat että budjetin ei pitäisi ylittyä.

Jos remontti tuntuu kerralla liian suurelta sijoitukselta, voi remonttia varten hakea esimerkiksi lainaa. Rahoituksen voi järjestää tänä päivänä hyvin helposti netissä melko kohtuullisilla ehdoilla. 

Kierrätä kaikki jätteet

Remonttia, kuten muutakin rakennustyötä tehdessä on hyvä muistaa kierrättää kaikki mahdollinen syntyvä jäte. Sekajätteeseen laittaminen on kallista ja epäekologista, joten kierrättäminen kannattaa myös taloudellisesti. Rakennusmuovit, metallit, puut, maalit ja esimerkiksi paperitavarat on hyvä lajitella kunnolla erikseen ja sen jälkeen määristä riippuen laittaa kierrätykseen. Jos määrät ovat isoja tai joukossa on ongelmajätteeksi luokiteltavaa materiaalia, se on syytä viedä erilliselle kierrätysasemalle, kuten esimerkiksi HSL:n ”Sorttiasemille”, jotka pientä maksua vastaan ottavat jätteet kierrätykseen. 

Jos materiaalien joukossa on vielä käyttökelpoista tavaraa, esimerkiksi puolikas maalipurkki tai vaikka paketillinen laattoja, kannattaa tiedustella lähipiiriltä tai esimerkiksi sosiaalisen median ryhmistä, olisiko jollain käyttöä ja joko myydä tai antaa eteenpäin, näin myös säästät jätekustannuksissa.